Natuurgeneeskundig Therapeut

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik, Simone Engel, op een holistische manier (holistisch is niet alleen naar een specifieke klacht kijken maar naar de mens als geheel) met de ‘vijf natuurgerichte principes’ zoals energie (alles in ons en om ons is energie), prikkeloverdracht (o.a. zenuwstelsel), drainage (ontgiften), voeding (goede voeding is essentieel) en psyche (emotie en gedragspatronen). Ik integreer al deze principes in mijn behandelingen met Orthomoleculair-, Darm-, Oligo-, Fytho-, en Coaching methodieken.

Ouder worden en essentiële voedingsstoffen

De mens kan niet zonder essentiële voedingsstoffen. Bij het ouder worden neemt ook de behoefte aan ‘age-essentials’ toe, zoals coënzym Q10 en L-carnitine. Ze kunnen onder meer hartfalen helpen voorkomen.

Dit artikel is gebaseerd op de volledig herziene derde druk van Het Gouden Boekje voor het Hart. Hierin presenteert Gert Schuitemaker acht lifestyle-stappen om een hartinfarct (en hartfalen) te voorkomen. Vier stappen gaan over voeding en voedingssupplementen: eet mediterraan, neem dagelijks de basissuppletie, blijf alert in uw eigenkeuken én gebruik age-essentials bij het ouder worden. Blijven vier stappen over, waaronder bewegen, stoppen met roken en het beperken van stressoren. De achtste lifestyle-stap is periodiek een check-up te laten doen. Bij deze laatste stap is er ook aandacht voor medicijngebruik, dat slechts een ‘alternatief’ is voor een gezond en hartbewust leefpatroon.

U kunt het hele artikel hier lezen.

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.