Natuurgeneeskundig Therapeut

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik, Simone Engel, op een holistische manier (holistisch is niet alleen naar een specifieke klacht kijken maar naar de mens als geheel) met de ‘vijf natuurgerichte principes’ zoals energie (alles in ons en om ons is energie), prikkeloverdracht (o.a. zenuwstelsel), drainage (ontgiften), voeding (goede voeding is essentieel) en psyche (emotie en gedragspatronen). Ik integreer al deze principes in mijn behandelingen met Orthomoleculair-, Darm-, Oligo-, Fytho-, en Coaching methodieken.

Rokende moeder krijgt dikke kinderen

Als de moeder rookt tijdens de zwangerschap, heeft het kind grote kans op overgewicht.

Dat concluderen onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam op basis van grootschalig onderzoek onder vijfduizend Rotterdamse kinderen. De resultaten zijn dinsdag naar buiten gebracht. Moeders die tijdens de zwangerschap doorrookten, hadden 50 procent meer kans op kinderen met overgewicht op latere leeftijd. Als de moeder vroeg in de zwangerschap stopte met roken, of als de vader rookt, zorgt dat niet voor grotere kans op overgewicht.

Het is nog niet bekend hoe het komt dat kinderen van rokende moeders meer kans op overgewicht hebben. Het is wel gebleken dat kinderen van rokende moeders kleiner zijn dan gemiddeld, maar niet lichter.

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.