Natuurgeneeskundig Therapeut

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik, Simone Engel, op een holistische manier (holistisch is niet alleen naar een specifieke klacht kijken maar naar de mens als geheel) met de ‘vijf natuurgerichte principes’ zoals energie (alles in ons en om ons is energie), prikkeloverdracht (o.a. zenuwstelsel), drainage (ontgiften), voeding (goede voeding is essentieel) en psyche (emotie en gedragspatronen). Ik integreer al deze principes in mijn behandelingen met Orthomoleculair-, Darm-, Oligo-, Fytho-, en Coaching methodieken.

Astaxanthine vermindert oxidatieve stress bij overgewicht

Oxidatieve stress speelt een rol bij obesitas, veroudering en vele andere aandoeningen. Suppletie met astaxanthine vermindert bij proefpersonen met overgewicht de oxidatieve stress en vergroot de antioxidatieve capaciteit.

Dit blijkt uit een studie onder 23 proefpersonen met een BMI van 25 kg/m2 of meer. Zij slikten 3 weken lang dagelijks een supplement met 5 of 20 mg astaxanthine. Bij aanvang van het onderzoek en na 1, 2 en 3 weken suppletie werden de concentraties malondialdehyde (MDA, een maat voor vrijeradicalenactiviteit), isoprostaan (ISP; een maat voor de lipidenperoxidatie) en superoxidedismutase (SOD) en de totale antioxidatieve capaciteit (TAC) vastgesteld. Na 3 weken suppletie bleken de MDA- en ISP-spiegels in beide onderzoeksgroepen significant gedaald, terwijl de concentratie SOD en de TAC significant waren gestegen. Er werden geen verschillen tussen beide suppletiegroepen waargenomen.

Astaxanthinesuppletie remt bij mensen met overgewicht dus de lipidenperoxidatie terwijl het antioxidatieve afweersysteem gestimuleerd wordt.

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.