Natuurgeneeskundig Therapeut

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik, Simone Engel, op een holistische manier (holistisch is niet alleen naar een specifieke klacht kijken maar naar de mens als geheel) met de ‘vijf natuurgerichte principes’ zoals energie (alles in ons en om ons is energie), prikkeloverdracht (o.a. zenuwstelsel), drainage (ontgiften), voeding (goede voeding is essentieel) en psyche (emotie en gedragspatronen). Ik integreer al deze principes in mijn behandelingen met Orthomoleculair-, Darm-, Oligo-, Fytho-, en Coaching methodieken.

Flossende vrouw sneller zwanger

Vrouwen die graag zwanger willen worden, zouden regelmatig moeten flossen. Net als overgewicht, kan een slechte mondhygiëne de bevruchting met twee maanden vertragen.Onderzoekers van de University of Western Australia presenteerden de resultaten van hun onderzoek op een congres over vruchtbaarheid in ZwedenVrouwen met gingivitis (tandvleesontsteking) of parodontitis (ontsteking van de weefsels rondom de tand) hebben gemiddeld zeven maanden nodig om zwanger te raken. Bij gezonde vrouwen is dit gemiddelde vijf maanden.De ontsteking is hierbij waarschijnlijk de boosdoener. In eerdere onderzoeken is parodontitis al in verband gebracht met hart- en vaatziekten, diabetes type 2, miskramen en slechte sperma kwaliteit.

Volgens de Australische onderzoekers leidt de ontsteking tot kettingreacties in het lichaam die het normale functioneren kunnen schaden. Zij bestudeerden 3.500 vrouwen. Degene met een tandvleesaandoening hadden verhoogde levels van ontstekingsmarkers in hun bloed.

Bevruchting

Dit is het eerste onderzoek dat tandvleesontsteking in verband brengt met de kans op bevruchting."Een bezoek aan de tandarts zou dus net als stoppen met roken en drinken, op gezond gewicht blijven en foliumzuur slikken, deel uit moeten maken van de voorbereiding op een zwangerschap. Dit zal de kans op bevruchting verhogen.", aldus hoofdonderzoeker Roger Hart.

Noot redactie (MvdV) Het gaat niet alleen om flossen maar om de gehele innerlijke verzorging van het lichaam.

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.