Natuurgeneeskundig Therapeut

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik, Simone Engel, op een holistische manier (holistisch is niet alleen naar een specifieke klacht kijken maar naar de mens als geheel) met de ‘vijf natuurgerichte principes’ zoals energie (alles in ons en om ons is energie), prikkeloverdracht (o.a. zenuwstelsel), drainage (ontgiften), voeding (goede voeding is essentieel) en psyche (emotie en gedragspatronen). Ik integreer al deze principes in mijn behandelingen met Orthomoleculair-, Darm-, Oligo-, Fytho-, en Coaching methodieken.

Meeroken schadelijk voor gehoor

Tieners die meeroken hebben bijna twee keer zoveel risico om op latere leeftijd hun gehoor te verliezen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, berichtten Amerikaanse media maandag (lokale tijd).

Hoe meer de tieners worden blootgesteld aan passief roken hoe groter de mogelijke schade is, aldus het onderzoek waar ruim 1500 tieners aan meededen.

Het is echter nog onbekend op welke leeftijd de schade daadwerkelijk ontstaat. De rook brengt mogelijk ook schade toe aan de bloedsomloop in de oren, aldus de onderzoekers.

mbog 736tllogo batc footerOnze praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen MBOG en BATC.